a LitTLe Bit BoUt Me.....

"aq??? aq larr yann... umo aq 20 tahun,to pown 11 november t bawu la genap 20 tahun... aq tinggal at segamat... mang segamat larr tempat aq lahir... aq anak ke-3 means yang bongsu larr cuz sibling aq cme 3 owg jew... tp xmanje mane pown... aq niey sowg yg happy,suke ketawe,good listener n byk ag larr... aq ske nan life aq skung... cuz aq maseh study... aq gase beruntong gyler dapat study ag sedang an gmai at luo sane yang maseh tercari2 tempat nak blajo... aq skung amik diploma eletrical engineering... at politeknik merlimau... dekat jew nan segamat... sejam sengah la paling lewat pown... aq at sane 3 tahun... ea la... boo-dark dip la kate an... tp sem lepas mang trok gyler... aq kne carry instrumentasi... argh...!!! memalukan... tp xpew... to la yang jd pengajaran dalam idop aq... blajo dpd kesilapan... mang xsalah an... pape pown aq tetap akan berusaha capai impian aq... pas abesh dip, aq nak amik degree lak tpy sebelum sambong, aq nak amik kursus wiring dlu mane tahu ley jd wireman an,ley buat kontrak sendri... nak sambong degree pown cuz aq teringin jd CEO xpown lecturer english 4 technical purpose...yang penting nak pangkat IR dalam name aq.... uhuhuhuhuhu berangan lebih... hope jd la knyataan an... xsume owg yang gagal xley berjaye... kadang2 yang gagal ur ag berjaye dpd yang dah pown berjaye... tol ark??? pape pown... yang penting usaha... GO GO CHAIYOK!!!!!"

Sunday, 15 May 2011

Antare manusia,malaikat n syaitan...hayatilah....


Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu .....
Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini...awal lagi nie?.zzzzzzzz

Manusia - Nak makan, laparlah ??
Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah... ..
Syaitan - Ahh, tak payahla... dah lapar ini !! mmm..sedapnyaaaa? .....

Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
Syaitan - Ehh, panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!

Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat..
Syaitan - Ahhh?awal lagi?mmm..aaahh? suruh si X, punchkanlah?

Manusia - Azan sudah kedengaran.. .....
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah..awal lagi nieii?.

Manusia - Eh, eh... tak boleh tengok ini, berdosa...
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat dan mengetahui !
Syaitan - Perggghh... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok nie..

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh? ...

Manusia - Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu..
Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2... pandai2lah?

Manusia - aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha Pengampun. .
Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... lagipun muda hanya sekali....rugila. ...... (kalau sempatla)

Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah, berpalinglah dari jalan itu .....
Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh?

Manusia - Uuhhh?letihnya arini..tak solat lagi nieee?.
Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu wajib bagimu...
Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku,kebahagiaan di dunia (sahaja) dan kebahagiaan diakhirat (jangan mimpilah!) untukmu....


Thanx bace entry kite c(=

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...